Block title
Block content
  Door: Sara Mens keer gelezen

Heb je in 2022 een communiefeest in het verschiet? Dan heb ik nog enkele leuke tips om er een echt geslaagd feestje van te maken. Dé communietrends voor 2022. De origineelste ideeën en creatieve tips voor een lentefeest om nooit te vergeten. In deze blog lees je:

Een op en top kinderfeest

Eerste communie of plechtige communie. Of voor de niet-katholieken: een lentefeest. Vergeet niet: het is feest voor je zoon of dochter. Dus graag een beetje overleg. Wat vindt het feestvarken leuk? Wat zou hij/zij graag eten? En denk aan de animatie. Huur een springkasteel, of organiseer zelf een leuk spel voor in de namiddag.

Je kan het feest ook een leuke inkleding geven. Maak er een echt themafeest van. Op de site van Feestprints.be vind je alvast wat inspiratie voor een origineel kinder themafeest. Je kan ook hele leuke verkleedkoffers en themakoffers huren.

Houten letters

Leuke foto hieronder, toch? De naam van je communicant in houten letters. Super om een originele en creatieve communiefoto mee te maken. Ook op het feest kan je de naam goed gebruiken. Je zet hem aan de ingang van de feestzaal. Of op een mooie plek centraal bij het buffet. Na het feest kan je de naam natuurlijk mooi bevestigen op de slaapkamer.

Naam Siska in houten letters
Fenn
Letters Giel in Saginaw Bold

Letters bestellen

Communiekaartje

Zonder gasten geen feest. Dus nodig ze uit met een leuk communiekaartje. De origineelste communiekaartjes vond ik bij Paper Pigeon. Maar zelf een kaartje maken en laten afdrukken kan natuurlijk ook. Met grote houten letters van je naam, kan je zelf een leuke foto maken voor je communiekaartje. Later kan je de letters gebruiken om op je kamer te hangen.

foto communiekaart houten letters

Zoek je een professioneel ontwerp voor je communiekaartje? Dan kan je bij de Kaartjesfee terecht.

Communiekaartje
Communiekaartje ontwerp
Communiekaartje met foto

Locatie

Hoeveel gasten ga je uitnodigen? Kan je die allemaal thuis ontvangen? Of moet je uitwijken naar een andere locatie? Ga dan tijdig op zoek naar een geschikte feestzaal. Of ben je op zoek naar een echt kind-vriendelijke feestlokatie? Wat dacht je van een feestje in Plopsaland of Bokrijk.

Communiekleedjes

Op jacht naar een mooie outfit, maar weinig tijd? Shop online! Voor kleedjes en stoere jongenskleding kan je terecht bij JBC. Voor een mooi paar schoenen kan je bij de familie Torfs terecht. Voor beide online winkels is het retourneren van bestellingen gratis.

Foodtruck

Hip eten & drinken

Een lentefeest in mei, lekker buiten eten. Wat is er cooler dan een foodtruck te laten komen? Voor ieder wat wils. Pasta, aziatisch, tapas, bbq of gewoon frietjes... Het kan allemaal. Voor de drankjes kan je bijvoorbeeld denken aan alcoholvrije cocktails. Op Libelle.be hebben ze ook nog een paar erg leuke ideeën om kidsproof te koken voor het communiefeest.

Sport en spel

Zorg voor wat actieve afleiding. En niet alleen voor de kinderen, maar ook voor sportieve tantes of nonkels. Huur een springkasteel, rol de tafeltennistafel buiten, span een netje in de tuin voor volleybal of badminton. Of speel een spelletje Kubb of Number Kubb. Of KanJam, een spel met frisbees.

Sfeer en gezelligheid

Een tuinfeest met een gezellige decoratie. Dan zit de sfeer meteen goed. Werk in een bepaald thema, of met één bepaalde hoofdkleur. Zorg voor een verzorgde tafeldecoratie. Kaarsen en theelichtjes, snoerverlichting voor 's avonds. Een vuurschaal of vuurkorf tegen de kou.

Cadeau

Als communicant wordt je overladen met cadeautjes. Maar denk eens na wat je echt leuk zou vinden. Eén groot kado is misschien wel leuker dan vele kleinere prullen. Waarvoor wil je sparen? Een fiets, een trampoline, of een zwembad. Zo kunnen de gasten samenleggen om een echt bruikbaar en degelijk cadeau te kopen. En voor de echte heilige zieltjes: waarom geen goed doel steunen?

Foto tips

Maak een groepsfoto met alle genodigden. De communicant kan centraal in het midden van de foto. Eventueel met zijn of haar naam in grote houten letters. Wat ook leuk is: huur een fotobooth. Hilarische foto's als aandenken gegarandeerd.

Haren vlechten

Exclusief voor de meisjes: 5 tips om je haar te vlechten. Starten met oefenen, zou ik zeggen!

Expert Tip
Op zoek naar de beste hypotheek? Laat nu uw mogelijkheden doorrekenen. Uit 458 producten van alle 39 aanbieders in Nederland, selecteren we de beste opties.
  • Laagste hypotheekrente garantie
  • 100% onafhankelijk & vrijblijvend
  • Binnen 24 uur duidelijkheid
Benieuwd? Start hier uw vergelijking

Ontvang een persoonlijk hypotheekaanbod

Ontvang vrijblijvend een persoonlijk hypotheekaanbod in de volgende situaties: